Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Για την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα



ΑΠ 96 – 17/1/17

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΟΧΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Το Δ.Σ. του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).


Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Το μεσημέρι και ενώ μέσα στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο, λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης των φορέων της περιοχής για το θέμα αυτό και παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου, μέσα στον οποίο γρονθοκόπησαν και προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς! Ανάμεσα τους μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης».

Με την αποφασιστική στάση εκπαιδευτικών και γονέων υποχρεώθηκαν να βγουν έξω από το σχολείο όπου και παρέμειναν και συνέχισαν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων και απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης – των γνωστών ταγμάτων εφόδου και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά δείχνει πόσο έχει αποθρασυνθεί η ΧΑ που τολμά να ξαναεμφανίζεται με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο γειτονικό Κερατσίνι)

Την ώρα που η ΧΑ επιτίθενται κατά πάντων προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας η οποία παρακολουθούσε χωρίς να παρεμβαίνει ή πολύ περισσότερο να προχωρήσει άμεσα σε συλλήψεις των τραμπούκων. Όταν σ΄ άλλες περιπτώσεις, απέναντι στο κίνημα δείχνει μηδενική ανοχή και σκληρότητα, στη ΧΑ έκανε «τα στραβά μάτια» και της επέτρεψε να δρά για ώρες ανενόχλητη. Σοβαρά ερωτηματικά προκείπτουν και για σχέσεις της αστυνομίας με τη ΧΑ.


Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη ΧΑ. Νομιμοποιεί τη ΧΑ με τη συμμετοχή της στη φιέστα στο Καστελόριζο μαζί με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές την ίδια ώρα που δείχνει ανοχή και έχει μετατρέψει την δίκη σε ατελείωτο σήριαλ με αποτέλεσμα την ελεύθερη δράση των υπόδικων Χρυσαυγιτών. Πολύ μεγαλύτερες είναι όμως και για το συγκεκριμένο περιστατικό όπου αντί να πάρει όλα τα μέτρα για να προλάβει ή έστω να σταματήσει αμέσως με δραστικά μέτρα την δράση των ταγμάτων εφόδου και να προστατέψει την λειτουργία και τη δράση των εκπαιδευτικών φορέων απουσιάζει ενώ το Υπ Παιδείας «καταδικάζει» τα γεγονότα σα να ήταν ένας συλλογικός φορέας αντί να παίρνει μέτρα ως κυβέρνηση.

Αυτό έχει ως συνέχεια:

την απουσία δικαστικής παρέμβασης και των εισαγγελέων οι οποίοι σε περιπτώσεις συλλογικών αγώνων όπως πρόσφατα με τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσ/νίκη είναι άτεγκτοι και κινούν άμεσα διαδικασίες ενώ εδώ απουσιάζουν και τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα γεγονότα ως διαμάχες μεταξύ γονέων!!! συγκαλύπτοντας τις εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ

Ο φασισμός, η τρομοκρατία και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν!

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει 
και δεν θα μείνουν αναπάντητες!

Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να γίνεται η φοίτησή τους σε ξεχωριστές δομές, πέρα από το ότι είναι εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά απαράδεκτο, διευκολύνει να ακούγονται οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, με αποκορύφωμα τη σημερινή τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο και στην πρωινή κανονική του λειτουργία, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα και οι γονείς τους να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε στρατόπεδα απομόνωσης από την κοινωνία. Να σταματήσει η πολιτική του διαχωρισμού τους και της αποξένωσης που ενισχύουν τις ρατσιστικές αντιλήψεις

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασιστές.

Θα συμμετέχουμε σε όλες τις συγκεντρώσεις και δράσεις που θα οργανώσουν οι τοπικοί φορείς ενάντια στη δράση της ΧΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: