Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η εβδομάδα των "παθών" για τον Ιππόδρομο και την κοινωνία της Ανατ. Αττικής!

Αποτέλεσμα εικόνας για ιππόδρομος μαρκόπουλο"Παραμύθια" αποδεικνύονται τα περί παράτασης λειτουργίας του Ιπποδρόμου με τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της νέας κυβέρνησης στους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Η εβδομάδα των παθών για τον Ιππόδρομο έχει ήδη αρχίσει και δυστυχώς τίποτα δεν προοιωνίζει ότι θα έρθει και η Ανάστασή του !!!
Στις 26/3/2015 ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ την πρόσκλησή του στον ... Επενδυτή για την ιδιωτικοποίηση του στοιχήματος.
Με την μορφή του κατεπείγοντως προχωράει το σχέδιο σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ.


Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο περίπλοκο και ... ακανθώδες αυτό ζήτημα που αφορά τον Ιππόδρομο. Στις 28/06/14 αποκαλύπταμε το εργασιακό "έγκλημα" που συντελείται στον Ιππόδρομο αναφέροντας τις συμβάσεις μιας ημέρας (!) που αφορούσε τους έκτακτους-συμβασιούχους ακόμα και για 30 χρόνια! Στις 05/08/14 κάναμε μια εκτενή αναφορά στις ... διεργασίες που αφορούσαν το Στοίχημα αλλά και τον άνεμο του ... real estate που φούσκωνε τα πανιά των ... επενδυτών (!) με τίτλο "Το "γκανιάν" του Κόκκαλη, το "δίδυμο" της China Town και το "φορκαστ" του ΤΑΙΠΕΔ που αποδίδει τα κέρδη των μνημονιακών τους δεσμεύσεων!".
Οι εξελίξεις από τότε ήταν ραγδαίες! Η αλλαγή του ... καπετάνιου, στο κυβερνητικό "τιμόνι" της χώρας, έδωσε μια ανάσα "ελπίδας" (η ελπίδα έρχεται! Το θυμόμαστε, έτσι δεν είναι;). "Ελπίδα" ότι επί τέλους τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά και τα πολιτικοοικονομικά εγκλήματα των ... προηγουμένων θα ανακοπούν και δεν θα συντελεστούν! Όπως αυτά τα σκανδαλώδη εγκλήματα του Ιπποδρόμου!

Ας θυμηθούμε:

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης ΤσίπραςΤην 1-4-2008 μετά από την συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με αντιπροσωπεία εργαζόμενων με σύμβαση μιας μέρας στον ΟΔΙΕ δήλωνε πως [... γνώριζε ότι υπάρχουν προϊόντα μιας χρήσης στα ράφια των σούπερ μάρκετ μα τώρα μάθαμε ότι υπάρχουν και εργαζόμενοι μιας χρήσης που προσλαμβάνονται το μεσημέρι και απολύονται το βράδυ μετά το τέλος των ιπποδρομιών ...] καλώντας την κυβέρνηση για άμεση κατάργηση της απαράδεκτης εργασιακής συνθήκης.

Στις 30-6-2011 η διοίκηση του ΟΔΙΕ απέλυσε τηλεφωνικά 127 εργαζόμενους, στην μεγάλη πλειοψηφία τους γυναίκες. Ήταν οι πρώτες απολύσεις μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Με  συνεχείς ερωτήσεις-παρεμβάσεις οι βουλευτές του Σύριζα ζητούσαν  την τακτοποίηση των συμβασιούχων στο σύνολό τους χωρίς διακρίσεις.

  Ενδεικτικά κάποιες απ’ αυτές:
- Επίκαιρη ερώτηση 621/4-6-2007 του Γιάννη Δραγασάκη προς τον Γιώργο Ορφανό
- Ερώτηση με αριθμό 20074/20-7-2011 του Μιχάλη Κριτσωτάκη προς τους Υπουργούς Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πολιτισμού-Τουρισμού.
- Ερώτηση στις 16-4-2014 των Βαλαβάνη-Στρατούλη-Πετράκου-Πάντζα προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
- Ερώτηση στις 17-9-2014 των Βαλαβάνη-Μητρόπουλου-Γεροβασίλη-Πάντζα προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Σήμερα καλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, να απαντήσει και να πάρει άμεσα θέση.

Μετά τις 25/01/15 έγιναν συναντήσεις επί συναντήσεων γι' αυτό το ζήτημα. 

- Στις 02 Μάρτη το πρωί, η "Επιτροπή Αγώνα" συμμετείχε στη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του μόνιμου διοικητικού προσωπικού στον ιππόδρομο, στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον βουλευτή υπολ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Δέδε, τον σύμβουλο της αναπλ. Υπουργού κ. Βαλαβάνη, κ. Τερζάκη αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής κο Φιλίππου. Η δέσμευση όλων, ως κυβερνητική θέση, ήταν ξεκάθαρη:
1) παράταση της εκκαθάρισης έως τέλη Ιούνη 2015 (για να συμβαδίσει με την γνωστή 4 μηνη συμφωνία της κυβέρνησης με τους "θεσμούς"),
2) άλλη Διοίκηση από 23/03/15 και
3) μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
4) Συμπλήρωνε δε, ότι από τον Ιούλη θ' αρχίσει η αξιολόγηση του Οργανισμού και των εργαζομένων.
Το σχετικό άρθρο, στο Blog της "Επιτροπής Αγώνα", τάλεγε όλα: "Τα μεγάλα ερωτηματικά για τον Ιππόδρομο και οι κυβερνητικές διασφαλίσεις!".

- Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/03, με παρέμβαση μας προτείναμε να πάρει απόφαση ο Δήμος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της γης. Ο Δήμος εξέδωσε ψήφισμα το οποίο διαβάστηκε από τον εκπρόσωπο δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Πολίτη, στη συνάντηση της 17/03.

- Στις 13 του Μάρτη η "Επιτροπή Αγώνα" καλούσε φορείς και συλλογικότητες της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Μαρκοπούλου σε συντονιστικό μεθόδευσης του αγώνα για να παραμείνει Δημόσια η γη του Ιπποδρόμου, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι (μιας ημέρας !) εργαζόμενοι στον Ιππόδρομο με επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και να μην κλείσει ο ΟΔΙΕ  παραμένοντας Κρατική η λειτουργία του ιπποδρομιακού Στοιχήματος με αντισταθμιστικά οφέλη για την δημιουργία αθλητισμού και πολιτισμού για όλους.

- Στο ίδιο κάλεσμα προγράμματιζε και πραγματοποίησε παρέμβασή του, στις 16/03, για ενημέρωση των εργαζομένων του Ιπποδρόμου αλλά και συγκέντρωση την Τρίτη 17/03, για παρέμβαση και πίεση προς το Δ.Σ. και όλους τους εμπλεκομένους ώστε να ενεργήσουν με γνώμονα την αναστολή της διαδικασίας κατάσχεσης λόγω λήξης εγγυητικών και προθεσμιών. Είχαν παραβρεθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γ. Πάντζας, Ι. Δέδες και Π. Σκουρολιάκος, ο πρ. Δ.Σ. ΟΔΙΕ κ. Ν. Καυκάλας, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΔΙΕ κ. Ε. Σπάθης, οι Δημ. σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Πολίτης (συμπολίτευση), Θάλ. Μπέη (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Λεων. Μπέης ("Σχέδιο Δράσης"), η εκπρόσωπος-μέλος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών πρακτόρων στοιχημάτων (ΠΟΕΠΠΠ) κα Χ. Νομικού, εκπρόσωπος των συμβασιούχων εργαζομένων κ. Ελ. Καλαμπόκα, εκπρόσωποι εργαζομένων αναβατών (Φίλιππος Ένωση) και αρκετοί μόνιμοι εργαζόμενοι.

Οι απαιτήσεις, οι προτάσεις, οι διαβεβαιώσεις αλλά και οι δεσμεύσεις ΟΛΩΝ κινήθηκαν πάνω στις ίδιες ... "ράγες": Να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας χρήσης γης του Ιπποδρόμου, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι (μιας ημέρας !) εργαζόμενοι στον Ιππόδρομο και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι και να μην κλείσει ο ΟΔΙΕ.

Αποδείχτηκε ... προφητική η τοποθέτηση της "Επιτροπής Αγώνα" που προλογίζοντας τόνισε: [... Είμαστε ενήλικες και σοβαροί άνθρωποι και όποια δήλωση ή δέσμευση γίνεται εδώ πρέπει να τηρηθεί με συνέπεια...!"...]. Κι' αυτό γιατί:

Οι πληροφορίες και οι αποχρώσες ενδείξεις, που αφορούν τον Ιππόδρομο, αποδεικνύουν ότι υπάρχει ακόμα και εσκεμμένη απαξίωση της λειτουργίας του ως ζημιογόνου, καθώς:

  • Αποτέλεσμα εικόνας για ιππόδρομος μαρκόπουλοΗ "Φίλιππος Ένωση Ελλάδας" εισπράττει προμήθεια (επί τω λαϊκότερον: κερατιάτικα!) επί των επάθλων των Γαλλικών ιπποδρομιών (έσοδα που θα έπρεπε να αποδίδονταν στον ΟΔΙΕ) και δεν δημοσιεύει τους ισολογισμούς της!
  • Το Υπ. Οικονομικών δεν άλλαξε τη Διοίκηση που έχει μεγάλες ευθύνες για την μέχρι τώρα λειτουργία και πορεία του ΟΔΙΕ , όπως είχε ΡΗΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ,  δεν προτίθεται να αλλάξει το Δ.Σ. του ΟΔΙΕ (η θητεία του οποίου έληγε, με νόμο, στις 23-3-2015) με το πρόσχημα ότι από 30-3-2015 θα εκκαθαριστεί ο Οργανισμός εν λειτουργία!
  • Ποιος θα κάνει τον απαραίτητο έλεγχο για τα πεπραγμένα του Δ.Σ. και τον καταλογισμό ευθυνών; Εκκρεμεί ποινική δίωξη (σε βαθμό κακουργήματος) εναντίον μέλους του Δ.Σ. του ΟΔΙΕ, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του MALL για 294.000.000 ευρώ!
  • Τα δάνεια που έχει πάρει ο ΟΔΙΕ για την κατασκευή των εγκαταστάσεων πληρώνονται από το Υπ. Οικονομικών!
  • Το ιπποδρομιακό στοίχημα δεν πρέπει να (ξε)πουληθεί στον ΟΠΑΠ (εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη) αφού αποτελεί το μοναδικό οικονομικό έσοδο του Ο.ΔΙ.Ε. (ετήσια έσοδα για το 2014 είναι 65 εκ.). Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει 40 εκ. για μίσθωση 20 ετών. Η απόσβεση της επένδυσης εκτιμάται οτι θα γίνει σε δύο χρόνια με τη συμμετοχή των 400 πρακτορείων ιπποδρομιακού στοιχήματος που συμμετέχουν μέχρι σήμερα! Εαν μπουν στο "παιχνίδι" όλα τα πρακτορεία (περίπου 5.800) ο χρόνος απόσβεσης θα ελαχιστοποιηθεί! Πρόκειται για σκανδαλώδη παραχώρηση με μεγάλα κέρδη για τον επενδυτή.
  • Υπάρχει ανισοκατανομή αμοιβών στους Έκτακτους-συμβασιούχους. Αυτή η κατάσταση δε δικαιολογείται λόγω "κρίσης" καθώς το φαινόμενο δουλοκτησίας και "ευκαιριακής απασχόλησης" έχει ... ιστορία!
  • Πρακτορεία οφείλουν μεγάλο μέρος του ποσοστού (6%) που αποδίδουν στον ΟΔΙΕ πολλών εκατομμυρίων!
  • Ιδιοκτήτες/Γυμναστές αλόγων έχουν πάρει Δάνει(κ)ά κι ... αγύριστα! Πολλών χιλιάδων ευρώ ο καθένας!
  • Η INTRALOT (συμφερόντων Κόκκαλη) διαχειρίζεται το σύνολο της μηχανοργάνωσης του Οργανισμού την ίδια στιγμή που διεκδικεί, ως "Επενδυτής", και την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του Ιπποδρόμου! Εδώ υπάρχει το ... ασυμβίβαστο, καθώς ο καθένας μπορεί να συμπεράνει μέχρι και ... βιομηχανική κατασκοπεία;! Στις 1 Απρίλη εκδικάζεται προσφυγή του για 65 εκ., με πιθανή απόφαση την ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ. 

          Το τοπίο του ξεπουλήματος λοιπόν φαντάζει κάπως έτσι ...

  • INTRALOT (συμφερόντων Κόκκαλη): Τα ακίνητα
  • ΟΠΑΠ Investments Ltd (συμφερόντων Μελισσανίδη): το Στοίχημα
  • Φίλιππος Ένωση (Βαρδινογιάννης): εκμετάλλευση προμηθειών επάθλων.
  • Τα διαφυγόντα κέρδη του Οργανισμού από την μη απόδοση σ' αυτόν, όλων αυτών των ποσοστών τον καθιστούν υπερήμερο και οφειλέτη σε ΔΕΚΟ όπως ...
          - ΙΚΑ: ο ΟΔΙΕ οφείλει 12 εκ.που με τις προσαυξήσεις αγγίζουν τα 15 εκ. περίπου!
          - ΔΕΗ: η οφειλή ξεπερνάει το 1 εκ.
          - Δημοτ. Τέλη: ο ΟΔΙΕ πληρώνει Δημοτικά Τέλη (... ενώ, βάση ισχύοντος νόμου που αφορά τους μεγάλους Δημόσιους Οργανισμούς, ΔΕΝ θάπρεπε)!
          - ΕΥΔΑΠ: δεν γνωρίζουμε το ακριβές ποσό οφειλής.

  • αποτελεί Έγκλημα, για τον τόπο και την Ανατ. Αττική γενικότερα, η πώληση ή έστω και η εκχώρηση χρήσης των ακινήτων σε ιδιώτη όταν η Ανατ. Αττική στερείται υποδομές Υγείας, Εκπαίδευσης, Αθλητικών εγκαταστάσεων, Πολιτιστικών κέντρων, χώρων αναψυχής, κλπ. Υποδομές που θα βάλουν μπρος σε όλους τους τομείς της οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της Ανατ. Αττικής. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΚΊΝΗΤΑ ιΠΠΟΔΡΌΜΟΥ  Αντίθετα φαίνεται ότι γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την παραπέρα εκμετάλλευση της γης από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με την προώθηση των σχεδίων για ογκώδης κατασκευές και θέρετρα από τα οποία κανένα όφελος δε θα έχει ούτε η τοπική κοινωνία ούτε η χώρα. Σχέδια που περιλαμβάνουν μεγαθήρια τύπου MALL, Casino, γήπεδα Γκολφ και άλλα μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια που θα υποθηκεύσουν τη ζωή των γύρω περιοχών και θα εξαφανίσουν κάθε προσπάθεια υγιούς μικροεπιχειρηματικής δραστηριότητας!. Κι όλα αυτά χωρίς, επί παραδείγματι, αποχετευτικό και οδικό δίκτυο!

   Η κυβέρνηση δείχνει ότι με την πρόσφατη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ εγκαταλείπει οριστικά την όποια φιλολογία για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας και των εργαζομένων. Αντίθετα υποτάσσεται και στρατεύεται στην εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και επιταχύνει τις διαδικασίες για να δώσει διαπιστευτήρια στην ΕΕ και τους "θεσμούς" για την πιστή τήρηση της συμφωνίας (μνημόνιο) της 20ης Φλεβάρη και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων εκλιπαρώντας για νέα δάνεια με σκοπό την εξυπηρέτηση του ληστρικού Χρέους το οποίο έχει αποδεχτεί ότι θα αποπληρώσει “πλήρως και εγκαίρως”!!!

Ο λόγος για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και την ανατροπή των σχεδίων τους περνάει στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κερατέα δεν είναι ... "μακριά"!!!



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ
«Όχι στα χαράτσια» Τηλ. 6934552574, 
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: