Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ της "Επιτροπής Αγώνα" για συγκέντρωση την Κυριακή 15/03 για την διασφάλιση της περιουσίας ΜΑΣ: τον ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ιππόδρομοςΌπως είχαμε ενημερώσει σε άρθρο μας στις 8 Μάρτη "Τα μεγάλα ερωτηματικά για τον Ιππόδρομο και οι κυβερνητικές διασφαλίσεις!" στη σύσκεψη της Δευτέρας 02/03/15, παρουσία του σωματείου εργαζομένων, της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου, του βουλευτή υπολ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Δέδε και του συμβούλου της αναπλ. Υπουργού κ. Βαλαβάνη, κ. Τερζάκη, ο τελευταίος είχε δηλώσει:


1) ο ιππόδρομος δε θα κλείσει στις 31/03/15 για εκκαθάριση, παρά την ύπαρξη δικαστικής απόφασης, 2) η κυβέρνηση θα δώσει παράταση στην εκκαθάριση έως 30/06/15, ώστε η νέα διορισμένη διοίκηση, να πραγματοποιήσει σωστή εκκαθάριση με "ανοιχτό" τον ιππόδρομο,
3) θα μονιμοποιήσει άμεσα, όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους και
4) θα λειτουργεί ο ιππόδρομος και μετά τις 30/06/15 αλλά παράλληλα ο οργανισμός και όλοι οι εργαζόμενοι θα μπουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, που θα αρχίσει από 01/07/15.
Οι δηλώσεις και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, δια στόματος κ. Δέδε (βουλευτού) και κ. Τερζάκη (συμβούλου της αναπλ. υπουργού κ. Βαλαβάνη), σε σύσκεψη φορέων στον ιππόδρομο, φαίνεται όμως ότι δεν ισχύουν!.
Συμπλήρωσε ότι από τον Ιούλη θα αρχίσει η αξιολόγηση του Οργανισμού και των εργαζομένων.

Αποτέλεσμα εικόνας για δέδες ιωάννης συριζαΣτο ίδιο "μοτίβο" και ο βουλευτής κ. Δέδες δήλωνε τη θέση της κυβέρνησης για λειτουργία του ΟΔΙΕ:
1) με παράταση της εκκαθάρισης έως τέλη Ιούνη 2015 (για να συμβαδίσει με την γνωστή 4μηνη συμφωνία της κυβέρνησης με τους "θεσμούς",
2) με άλλη διοίκηση από 23/03  και
3) με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες, οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, επικαλούνται το επιχείρημα της ποινικής ρήτρας των 9 εκατομμυρίων ευρώ, που πρέπει να καταβάλλει το κράτος αν δεν γίνει το κλείσιμο του Οργανισμού και η εκκαθάρισή του στις 31/03/15, όπως είχε αποφασιστεί επί προηγούμενης κυβέρνησης. Επιπλέον η κυβέρνηση επικαλείται και άλλη ποινική ρήτρα (κάποιων άλλων (!!) εκατομ. ευρώ) για την ακύρωση της πώλησης της Δημόσιας γης, στο αμερικάνικο fund GLOBAL (εκπροσωπείται από τον Μελισσανίδη). Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υπογράψει το 2014, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, για την παραχώρηση της Δημόσιας γης και ο Μελισσανίδης είχε δώσει εγγυητική επιταγή τράπεζας (40 εκατομ. ευρώ), η οποία λήγει στις 19/03/15. Έτσι φαίνεται ότι η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να δρομολογήσει την ιδιωτικοποίηση κρατικής λειτουργίας και Δημόσιας γης ... "πακέτο". Παρόλο που η νέα κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή για να έρθει σε ρήξη με τις "συμφωνίες" (μνημόνια) της προηγούμενης κυβέρνησης, φαίνεται ότι πήρε την απόφαση να τηρήσει αυτές τις "συμφωνίες" (μνημόνια) στη λογική της "συνέχειας" του κράτους, δηλαδή κόντρα στο δημόσιο συμφέρον και της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση.

  Αυτή η "συνέχεια" του κράτους πρέπει να βρει ΑΠΕΝΑΝΤΙ τον οργανωμένο - συλλογικό αγώνα των δυνάμεων της εργασίας και του μόχθου.

Είμαστε σε επικοινωνία με εργαζόμενους συμβασιούχους από τον Ιππόδρομο, που προσδοκούν τη βοήθεια και την αλληλεγγύη μας.

Προτείνουμε και σας καλούμε: με την διαδικασία του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ 
την Κυριακή, 15/03 στις 10:30' το πρωϊ, στο 2ο Δημοτ. Σχολείο στο λιμάνι, 
στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της EΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ 
για να συζητήσουμε το θέμα και τις περαιτέρω ενέργειές μας.

Ο Ιππόδρομος είναι δικιά μας περιουσία και 
δεν πρέπει να την χαρίσουμε ούτε να την πουλήσουμε.

Στο υστερόγραφο του άρθρου μας, στις 08/03, αναρωτιόμαστε: 
Υ.Γ.: αυτό που προξενεί εντύπωση και μας κάνει να αναρωτιόμαστε (!) είναι η επίμονη ειδησεογραφία, όπως αυτή του ΣΚΑΪ στις 7/03 στην πρωϊνή ζώνη, που αναφέρεται στην διακοπή λειτουργίας του Ιπποδρόμου, και ότι συνεπάγεται αυτό, την ίδια στιγμή που οι δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης υποστηρίζουν και διαμηνύουν ακριβώς το ... αντίθετο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: