Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ο εφιάλτης μας ... ξαναχτυπάει την πόρτα! Δεν θα την .. ανοίξουμε. Μαζική παράσταση την Τρίτη 10/02 στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την Παρασκευή 13/02 στο Δημ. Συμβούλιο.

Το πραξικόπημα συνεχίζεται! Αδειοδότησαν στη ... ζούλα, 3η μονάδα καύσης βιομάζας στο Μαρκόπουλο, μια βδομάδα μετά τις εκλογές! Σε πλήρη εξέλιξη ολόκληρο το σχέδιο για την επιβολή της εγκατάστασης των 6 εργοστασίων που αρχικά είχαν προταθεί στο Μαρκόπουλο. Και όλα αυτά κόντρα στις αρνητικές αποφάσεις τόσο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και της Τοπικής κοινωνίας.

Τρίτη 10/2 στις 3.30 μ.μ. ΚΑΛΟΥΜΕ 
σε μαζική παράσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και
Παρασκευή 13/01 στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην κατεύθυνση της υλοποίησης των αποφάσεων της σύσκεψης των φορέων ενάντια στα εργοστάσια καύσης βιομάζας
ΚΑΛΟΥΜΕ
Την Τρίτη 10/2 στις 3:30 μ.μ. σε μαζική παράσταση – παρέμβαση των φορέων και συμπολιτών μας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Συγκοινωνιών στο Χολαργό (Εθνική Άμυνα). Για τον ίδιο λόγο καλούμε
την Παρασκευή 13/01, στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαιτούμε συγκεκριμένες αποφάσεις και μέτρα για την ακύρωση της άδειας των τριών εργοστασίων καύσης βιομάζας στο Μαρκόπουλο


Το πραξικόπημα ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας
Δεν θυσιάζουμε τις ζωές μας και το περιβάλλον
για τα κέρδη ιδιωτών

Όλοι μαζί θα ακυρώσουμε τα σχέδια τους

Ακολουθεί το δελτίο τύπου με τις αποφάσεις της σύσκεψης των φορέων:


Δελτίο Τύπου
02/02/2015
Την Κυριακή 1/2, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων και πολιτών με θέμα την ακύρωση της αδειοδότησης 2 εργοστασίων καύσης βιομάζας (φυτικών ελαίων) για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στο Μαρκόπουλο. Τα εργαστάσια αδειοδότηθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αγνοώντας την αρνητική θέση της τοπικής κοινωνίας και των περιβαλλοντικών προβλημάτων που θα επιφέρουν αυτά.
Στη σύσκεψη συντονισμού των φορέων συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου και Πόρτο-Ράφτη,  η Παρέμβαση για την Κοινωνία και το Περιβάλλον, ο αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεθενίτης Κώστας και Μπέη Θάλεια και άλλοι πολίτες.
Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι η αδειοδότηση των 2 εργοστασίων που έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μόλις μια εβδομάδα πριν από την προκήρυξη των εκλογών, αποτελεί μια πραξικοπηματική ενέργεια που αγνοεί παντελώς και στρέφεται κατάφωρα ενάντια στην τοπική κοινωνία αλλά και στην τοποθέτηση του Δήμου και της Περιφέρειας.
Κινείται στην υλοποίηση του σχεδίου για δημιουργία πολλών αντίστοιχων μονάδων παραγωγής ενέργειας – τουλάχιστον 14 έχουν υποβληθεί τα τελευταία 2 χρόνια στην Αττική (οι 6 στο Μαρκόπουλο, και οι υπόλοιπες σε Κερατέα, Κορωπί, Γέρακα, Κηφισιά, Ωρωπό κ.λ.π.) για τις οποίες έχουν ξεσηκωθεί αντίστοιχες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.
Στη σύσκεψη κατατέθηκαν οι απόψεις όλων και έγινε ενημέρωση για την αρνητική τοποθέτηση του κάθε φορέα και για τις ενέργειές του μέχρι τώρα. Επίσης έγινε ενημέρωση για την άμεση αντίδραση του Δήμου ανάθεσης σε δικηγόρο των νομικών ενεργειών για την ανακοπή της άδειας. Μέσα από τη συζήτηση η σύσκεψη κατέληξε στα εξής:
Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους είμαστε αρνητικοί παραμένουν αυτοί όπως αποτυπώνονται στο κείμενο των υπογραφών που πριν από δύο χρόνια – όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα – είχαν υπογράψει πάνω από 600 συμπολίτες μας στο Δήμο Μαρκοπούλου και συνέβαλε στην αρνητική τοποθέτηση του Δήμου και της περιφέρειας.
Η αντίθεση μας στο έργο-καταστροφής στο Δήμο Μαρκοπούλου στηρίζεται :
  • Στις μεθοδεύσεις της αδειοδότησης – κατακερματισμός των μονάδων μέχρι 1ΜW ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο της ΡΑΕ (Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας),
  • Στα σοβαρά κενά και τις αυθαίρετες, αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες προβλέψεις της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συνοδεύουν τα έργα (οι οποίες έχουν απορριφθεί με ομόφωνες αποφάσεις τόσο στο Δήμο μας όσο και στην Περιφέρεια),
  • Στo γεγονός ότι το έργο στερείται οποιασδήποτε κοινωνικής αξίας και αναγκαιότητας καθώς υπάρχει ήδη υπερεπάρκεια στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και η ζήτηση βαίνει μειούμενη και το μόνο που προωθεί το συγκεκριμένο έργο είναι την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,
  • Στο γεγονός ότι η περιοχή των Μεσογείων είναι υπερκορεσμένη και πολλαπλά επιβαρυμένη (αεροδρόμιο, βιομηχανικά πάρκα, ΔΕΗ Λαυρίου κ.λ.π.) και δεν αντέχει περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση. Με τέτοιου είδους έργα διαμορφώνεται ένα μοντέλο ανάπτυξης του Λεκανοπέδιου σε βάρος των πολιτών και της ποιότητας ζωής.
  • Το έργο βρίσκεται πολύ κοντά (800μ.) από το κέντρο της πόλης του Μαρκοπούλου και μόλις 200 μέτρα από συνοικισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους αλλά και την ευρύτερη περιοχή Μαρκόπουλου και Καλυβίων.
Τέλος διαπιστώθηκε η ανάγκη για την ενημέρωση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας καθώς οι νομικές ενέργειες δεν επαρκούν από μόνες τους να σταματήσουν το έργο και συμφωνήθηκε :
  1. Να γίνει μια καλή προετοιμασία επιστημονικής επεξεργασίας και αποκάλυψης των σοβαρών προβλημάτων της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των 2 εργοστασίων.
  2. Να συνταχθεί ένα κείμενο - ψήφισμα όπου θα συμπυκνώνονται όλοι οι βασικοί λόγοι που υπήρχαν και στο παλαιότερο κείμενο υπογραφών των πολιτών με την αναγκαία επικαιροποίηση και συμπλήρωση.
  3. Το κείμενο – ψήφισμα να το απευθύνουμε προς υπογραφή και στήριξη σε όλους τους τοπικούς φορείς καθώς και να το θέσουμε στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, όπου καλούμε τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν μαζικά, προς στήριξη καθώς και στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.
  4. Να ζητήσουμε να εξαντληθούν όλα τα δυνατά νομικά βήματα στην κατεύθυνση της ακύρωσης της αδειοδότησης (προσφυγή για ακύρωση στο ΣτΕ, κ.α.)
  5. Να προετοιμάσουμε όλοι οι φορείς, από κοινού, μια Ημερίδα πλατιάς ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, επιδιώκοντας τη συμμετοχή τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας.
  6. Να επιδιώξουμε μια κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ανακαλέσει της αδειοδότησή της.
  7. Να ζητήσουμε από τη νέα κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό την ακύρωση του έργου.


Ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε το πραξικόπημα.


Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας
Δεν θυσιάζουμε τις ζωές μας και το περιβάλλον 
για τα κέρδη ιδιωτών


Η μάχη που δώσαμε δεν πρέπει να μείνει στη μέση.

Όλοι μαζί θα ακυρώσουμε τα σχέδια τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: