Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 12 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις 11 Ιουνίου του 2013 και τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επέβαλε η μνημονιακή κυβέρνηση με το μαύρο στην ΕΡΤ, οι ενώσεις Τύπου και ΜΜΕ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤopen, επαναβεβαιώνουν στο όνομα της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού την ακλόνητη και αταλάντευτη βούληση τους για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 

Φρένο στην παραχώρηση τριών παραλιακών ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η περιοχή «Ασπρο Λιθάρι Σουνίου (Cape Sounio)» στον Δήμο Λαυρεωτικής, ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ).
Η περιοχή «Ασπρο Λιθάρι Σουνίου (Cape Sounio)»
στον Δήμο Λαυρεωτικής, ανήκει στην κυριότητα
του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού
και τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση
της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ).
του Γιώργου Λιάλιου
Στην ανάκληση της παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ τριών παραλιακών ακινήτων της Αττικής πρόκειται να προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες η διυπουργική επιτροπή. Την υπόσχεση αυτή έλαβαν οι επικεφαλής της «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.», που διαμαρτυρήθηκαν στην κυβέρνηση εκτιμώντας ότι η παραχώρηση των τριών ακινήτων αποδυνάμωνε τον ρόλο που κλήθηκε να διαδραματίσει. Πάντως η εταιρεία δεν έχει ακόμα κανένα ακίνητο στην ιδιοκτησία της.

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Χουάν Κάρλος δελ Όλμο (διευθυντής του WWF Ισπανίας): "Μην υιοθετήσετε αποτυχημένα νομοσχέδια για τον αιγιαλό"!

Calpe, κοντά στη Valencia (Spain)
Στην επιτυχημένη εκδήλωση-ενημέρωση της "Παρέμβασης για την υπεράσπιση των Παραλιών", το Σάββατο 7 Ιούνη στην παραλία της Αγ. Μαρίνας (Πόρτο Ράφτη-Μαρκόπουλο Μεσογαίας), αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις οξύτατες ανησυχίες μας τόσο για την περιβαλλοντική επιβάρυνση όσο και για την δραματική αλλοίωση του φυσικού ιστού της παράκτιας ζώνης.
Η αναφορά, ενός εκ των ομιλητών (Δημ. Κλούρα), στην έκκληση-επιστολή του διευθυντή της WWF Ισπανίας κ. Χουάν Κάρλος δελ Όλμο προς τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού Ελλάδας, κ. Γιάννη Στουρνάρα και κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη αντίστοιχα "να μην υιοθετήσουν το αποτυχημένο παράδειγμα διαχείρισης του αιγιαλού που ακολούθησαν στην Ιβηρική χερσόνησο" μας αναγκάζει να σας την παραθέσουμε (με σχετικό φωτογραφικό υλικό):