Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ (στις 12 Απρ. 2013) ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ" ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. για την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΥΣΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ.

Πραγματοποιήθηκε η "εξ αναβολής" (στις 29 του Μάρτη) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με αποκλειστικό θέμα την λήψη απόφασης για την θετική ή αρνητική εισήγηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το ζήτημα της "γνωμοδότησης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία έξι (6) μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση βιομάζας ισχύος 1MW η καθε μία" της εταιρίας "ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ" στο ΒΙΟΠΑ Δήμο Μαρκοπούλου.
Μετά την ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος, της ενημέρωσης και των παρεμβάσεων στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στην τοπική κοινωνία, από την "Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Π. Ράφτη" το ενδιαφέρον και οι ανησυχία των συντοπιτών μας για την συγκεκριμμένη επένδυση έχει πιάσει ... κόκκινο και η παρουσία τους ήταν μαζική και συμμετοχική.
Οι τοποθετήσεις όλων των παρευρισκομένων μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης αφορούσαν την απόλυτη δυσπιστία τους τόσο στην αξιοπιστία (!) του επενδυτικού φορέα όσο και στις πολλαπλές ελλείψεις και ασάφιες της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Συμφωνούσαν όλοι ότι πρέπει να τεθεί ως μοναδικής προτεραιότητας θέμα σηζήτησης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι τοποθέτησεις της "Επιτροπής Αγώνα" αλλά και όλων των παρευρισκομένων συνηγορούσαν στην απόλυτη απόρριψη της επένδυσης τόσο από τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με ΑΡΝΗΤΙΚΗ εισήγηση όσο και - κυρίως - από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η τελική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ήταν η ΑΡΝΗΤΙΚΗ εισήγησή της προς την Δημοτική αρχή και για τις 6 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας ισχύος 1MW η καθε μία, αναφέροντας ότι οι ασάφειες των ΜΠΕ* προκαλούν πλείστα όσα αναπάντητα ερωτηματικά τόσο για το περιβάλλον όσο και την τοπική μας οικονομική δραστηριότητα. Η συμμετοχική μας διαδικασία, πέραν του προσδοκόμενου αποτελέσματος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέδειξε και τις δυνατότητες όλων μας όταν δεν υιοθετούμε την, έντεχνα συντηρούμενη από πολλούς, ατάκα: " ... και τι να κάνω εγώ; Σιγά μη μ΄ακούσουνε!".
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συζητηθεί αποκλειστικά αυτό το ζήτημα, θα αποδείξουμε ότι "Μπορούμε να κάνουμε πολλά Όλοι Μαζί Ενωμένοι γιατί μόνο έτσι ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ".

                        Καλούμε λοιπόν ΟΛΗ την τοπική κοινωνία στο επόμενο 
                                              (στις 12 Απρίλη 2013
            Δημοτικό Συμβούλιο για να καταλήξουμε αυτό το ζήτημα οριστικά 
                     με την ΑΡΝΗΤΙΚΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

*ΜΠΕ: η ΜΠΕ αφορά κάθε μία από τις μονάδες παραγωγής. Συνεπώς ΕΥΣΤΟΧΑ διορθώσαμε στο κείμενο (της αρνητικής εισήγησης) την έκφραση "των μελετών" (...και όχι "της μελέτης"!) όπως επίσης και "... για κάθε μελλοντική αίτηση εγκατάστασης τέτοιων εργοστασίων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:  mesogeia news
                                            prn
                                            anexartitos saronikos

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ«Όχι στα χαράτσια» 
Τηλ. 6934552574, e-mail:ep-ag-marko@gmail.com, web.:epagomarko.blogspot.gr,
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: