Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ "Επιτροπής Αγώνα" ΣΤΗΝ Δ.Ο.Υ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ.

Μέσα στο πολύ βροχερό περιβάλλον σήμερα, Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013, βρεθήκαμε στις 10:00 π.μ. οι συλλογικότητες από Μαρκόπουλο-Π.Ράφτη, Παλλήνη, Ραφήνα, Σπάτα, Παιανία για να ενημερώσουμε τον κόσμο που βρισκόταν εκεί και να παρέμβουμε με παράσταση μας στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. κ.Δέρβο Π. (1ος ορ.) αλλά και στο Δικαστικό τμήμα (ισόγειο) που αφορά την Ανατ. Αττική.

Ο κόσμος ενημερώθηκε με εκατοντάδες φυλλάδια από τις συλλογικότητες, αναρτήθηκαν στην εφορία ενημερωτικά φυλλάδια, η ντουντούκα από το Ι.Χ. της "Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου-Π.Ράφτη" ενημέρωνε στον εξωτερικό χώρο της Εφορίας και ο συναγωνιστής, με την φορητή ντουντούκα, ενημέρωνε στον εσωτερικό. Αναρτήσαμε, στο εσωτερικό της Εφορίας, το πανό μας. Στην σύντομη συζήτηση που είχαμε με τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. αλλά και με την προϊσταμένη του Δικαστικού τμήματος της Εφορίας μας διαβεβαίωσαν ότι όσον αφορά προσημειώσεις και κατασχέσεις υπάρχει μεγάλη ανοχή με βάση και το φορολογικό "ιστορικό" αλλά και το "ύψος" οφειλής της κάθε περίπτωσης.
Τους προειδοποιήσαμε να μην προχωρήσουν σε καμμία κατάσχεση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης και τους ενημερώσαμε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρούν ... "απέναντι".
Γύρω στις 12:20 αποχωρήσαμε.

Πέραν των ενημερωτικών φυλλαδίων που ... φώναζε το "ηχοσύστημα" μας, ενημερώσαμε και τα παρακάτω αυτοσχέδια (στον εσωτερικό χώρο της Εφορίας, με την ντουντούκα):

 Φίλοι και συντοπίτες,
ίσως να νοιώθετε λίγο άβολα σήμερα με αυτή μας την παρουσία. Προτιμήστε όμως το "σημερινό" ξεβόλεμα παρά αυτό που θα αντιμετωπίσετε σε λίγο καιρό, με τα νέα μνημόνια και τις νέες "διορθωτικές" εισπρακτικές τους κινήσεις.
Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας ότι πρέπει νάμαστε νομοταγείς! Και τόσα χρόνια είμαστε. Μοχθήσαμε και με τον ιδρώτα μας πληρώναμε τις υποχρεώσεις μας. Αυτές που αναλάβαμε, με βάση το εισόδημα μας, που μοχθούσαμε να εξασφαλίζουμε.
- Μας ζητάνε να κάνουμε ρύθμιση οφειλών! Τι ... "νομίζουμε" ότι τους οφείλουμε;
- Ζητάνε να πληρώσουμε το χαράτσι! Το 2010 δεν υπήρχε. Μας το ... "φυτέψανε"!
- Ζητάνε από τον μικροβιοτέχνη, που πήρε Δάνειο για να στηρίξει την επιχείρηση αλλά και τις οικογένειες που συντηρούσε, να πληρώσει τις υποχρεώσεις του που προέκυψαν από την αύξηση του λειτουργικού κόστους, του κόστους ζωής αλλά και την άρνηση των τραπεζών να ρίξουν χρήμα στην ... πραγματική οικονομία του.
- Ζητάνε από τον ιδιώτη που πήρε στεγαστικό Δάνειο, για να βάλει ένα "κεραμύδι πάνω απ΄το κεφάλι του", να είναι συνεπής στην εξυπηρέτηση του δανείου του όταν μειώνονται οι αποδοχές του 50%, όταν μένει άνεργος ή απλήρωτος επί μήνες από την ... εργασία του!.
Όταν του εξισώνουν την τιμή πετρελαίου θέρμανσης με αυτήν της κίνησης και τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξάνονται συμπαρασύροντας το κόστος ζωής του. Όταν του ζητάνε να πληρώσει τα βιβλία του παιδιού του για να κάνει μάθημα χωρίς δάσκαλο! Και όταν αρρωστήσει να πληρώσει και τα φάρμακα και την επίσκεψη του σε νοσοκομείο!.  Λες και τόσα χρόνια οι ασφαλιστικές κρατήσεις δισεκατομυρίων αφορούσαν τα ... Cayen που θα πέρναμε! Και υπογράφουν μνημόνια και εφαρμοστικούς γι΄αυτό!

Ληστέψανε τα ... "γ...δομημένα" ομόλογα των ταμείων. Τα άφησαν "στεγνά" και τα ανάγκασαν να δανειστούν (τα ταμεία), να υπερχρεωθούν και τελικά να δεχθούν με ... "ανακούφιση" τις μειώσεις των παροχών Υγείας, Συντάξεων και επικουρικών επιδομάτων. Των δικών μας επιδομάτων, ΟΧΙ των δικών τους, ανεκδιήγητων επιδομάτων!
Κατασπατάλησαν τις κρατικές δανειακές συμβάσεις επενδύσεων, τις επιχορηγήσεις της ΕΕ, τις μίζες των Ευρωπαίων (συν)εταίρων τους, τα άδηλα δάνεια από τις τράπεζες τους, την αποπληρωμή των "μαύρων" κρατικών δανείων.
Να μη μιλήσω για τα σκάνδαλα των σκανδάλων (Κοσκωτάς, Χρηματιστήριο, Βατοπέδι, Siemens, Εκποίησης όλου του πλούτου της χώρας μας, κακοποίηση και εκφυλισμός του συντάγματος μας, κ.α.).
Ακούσατε να πληρώσει κανείς; Να του κατασχέσουν κανένα σπίτι; «Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες, σχίζουν το δίκτυ και φεύγουν». Και ... απειλούν εμάς! Τους λέμε: "Ας κοπιάσουν στο "φτωχικό" μας. Θάχουν την "παραδοσιακή" Ελληνική φιλοξενία. Με ... μπαλωθιές".

Μας τριβελίζουν το μυαλό για το "κακό" που προκαλούν στην Ελληνική οικονομία η απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, η απεργία των λιμενεργατών, η απεργία των αγροτών, η απεργία των εργαζομένων στην Χαλυβουργία.
Δεν μας εξηγούν όμως πόσο "κακό" έχουν προκαλέσει όλα αυτά τα ... απίθανα μέτρα των μειώσεων, της φορομπηξίας, της εξαφάνισης εργασιακών δικαιωμάτων (που ίσως οι πατεράδες μας αγωνίστηκαν για αυτά) μισού αιώνα;!
Ακούσατε τίποτα για τις αυτοχειρίες των 3.200 και πλέον συνανθρώπων μας;
Ακούσατε τίποτα για την εξαθλίωση που προκαλούν στο 36% περίπου των ανέργων; 
Ακούσατε τίποτα για τις κακοποιήσεις ή εκτελέσεις μεταναστών πέραν του ότι φταίνε για όλα τα δεινά της ανεργίας των Ελλήνων;
Ακούσατε να λένε ποιός φταίει που κλείνουν τα σχολειά και οι πανεπιστημιακές μας σχολές;
Ακούσατε τίποτα για τους Έλληνες μετανάστες, που είναι κυρίως τα παιδιά μας; Γι΄αυτό τα σπουδάζαμε τόσα χρόνια;
(σπουδάσανε και χρεωθήκαμε εμείς στην Ελλάδα οι γονείς και ... ολίγον το κράτος, για να φτιάχνει mercedes και BMW η κάθε Μέρκελ με φθηνά εργατικά χέρια;!. Έτσι ξέρω κι εγώ να είμαι ηγέτιδα ΔΥΝΑΜΗ στην Ευρώπη και μάλιστα όταν έχω ξεκληρήσει εκκατομύρια ανθρώπους και τις περιουσίες τους στο Β' Π.Π.).
 
Μας λένε ότι περίπου 1500 οφειλέτες χρωστάνε πάνω από €1.000.000, ένας μεγάλος αριθμός οφειλετών βρισκεται σε απίπεδα μέχρι €500.000 και η συντριπτική πλειοψηφία από €300 - € 5000. Ξέρετε από πια κατηγορία θ' αρχίσουν;
Αξίζει να σημειωθεί ότι τροπολογία του υπουργείου Εργασίας η οποία κατατέθηκε στη Βουλή πριν από περίπου δύο εβδομάδες προέβλεπε ότι δεν μπορούν να γίνουν κατασχέσεις σε καταθέσεις χαμηλότερες των 1.500 ευρώ για ατομικούς λογαριασμούς ή 2.000 ευρώ για κοινούς λογαριασμούς. Η τροπολογία όμως αποσύρθηκε και παραμένει άγνωστο αν και πότε θα κατατεθεί ξανά. Κατασχέσεις προβλέπονται από € 300 και πλέον αυτού του ποσού!

Αρνηθείτε λοιπόν αυτά που παράνομα μας ζητάνε να πληρώσουμε, διπλά και τρίδιπλα.
Μην πληρώσετε τα χαράτσια τους και την άδικη φορολογία τους. Οι φόροι πάνε στις τσέπες τοκογλύφων με γραβάτες, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).
Αποφασίστε να "αναμετρηθούμε" μ' αυτούς, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Το "φίδι" και τ΄αυγό του θα το βγάλουμε από την "τρύπα" ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Όχι 5-6.
Ανατροπή δε γίνεται αγανακτώντας στον καναπέ και εκτονώνοντας την οργή μας στην τουβούλα με τον "Λαζόπουλο" ή τον "Κανάκη".
Ανατροπή γίνεται στους δρόμους, στις εφορίες, στη ΔΕΗ, στο δήμο μας. Με αλληλεγγύη και μεθοδικότητα.
Η ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ.
Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ.


Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε και να παλέψετε μαζί μας για το δίκιο και την υπεράσπιση της ζωής μας.
Οι συλλογικότητες και οι Επιτροπές Αγώνα από την Αττική, οι Συνελεύσεις των επιτροπών Δεν Χρωστάμε-Δεν Πουλάμε-Δεν Πληρώνουμε από κοινού σήμερα κάνουν παρεμβάσεις στις Εφορίες Α' Αθήνας, Αγ. Αναργύρων, Βύρωνα, Γλυφάδας, Ε' Πειραιά, ΙΔ' Αθήνας, Μενιδίου, Ν. Ιωνίας και της Παλλήνης φυσικά, με αποφάσεις των συνελεύσεων τους από Πατήσια, Ν. Σμύρνη, Καματερό, Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Παλλήνη, Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη, Βύρωνας, 6η Δημ. Κοινότητα Αθήνας,  Περισσός-Πευκάκια, Σαλαμίνα, Επιτροπές αγώνα Δεν πληρώνω, Σεπόλια, Πέραμα, Μοσχάτο, Σαλαμίνα, Γλυφάδα, Εξάρχεια, Ίλιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: